Vlašský salát speciál recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

20 dkg brambory
5 dkg celer
25 dkg majonéza
5 dkg mrkev
15 dkg sterilované okurky
5 dkg sterilovaný hrášek
25 dkg měkký salám
podle chuti
cukr
sůl
ocet
hořčice
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si uvaříme brambory ve slupce a po vychladnutí je oloupeme. Mrkev a celer očistíme a také uvaříme. Váha ingrediencí odpovídá již uvařeným surovinám.

  2. Uvařené vychladlé brambory, salám, okurky a uvařenou zeleninu nakrájíme nejlépe na jemné nudličky, salám co nejjemněji a vše dáme do mísy. Brambory můžeme nakrájet i na kostky.

  3. Přidáme hrášek bez nálevu, majonézu, podle chuti sůl, cukr, mletý pepř, hořčici a ocet. Majonézu nedáme hned všechnu najednou, po prvním promíchání dochutíme a podle potřeby dáme zbytek majonézy.

  4. Vlašský salát speciál podle norem používáme na chlebíčky nebo podle chuti s pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!