Domácí melta recept
Apetit Recepty nápojeSuroviny na recept
- 1 špetka sůl 5 -7 dl mléko 1,2 l voda 1 dl smetana ke šlehání 0,5 tobolek kardamom třtinový cukr 4 lžíce melta
Postup Domácí melta
Postup přípravy receptu
-
Vodu přivedeme k varu. Vsypeme do ní rovné lžíce melty a asi 3 minuty vše povaříme. Uvařenou meltu přecedíme do větší nádoby, lógr vyhodíme
Horkou meltu osolíme špetičkou soli a přidáme cukr podle chuti a několik zrníček z tobolky kardamomu. Nakonec meltu zředíme studeným nebo vlažným mlékem. Doporučuji domácí nebo z mlékomatu. Pak je melta skvělá
Domácí meltu můžeme zjemnit trochou smetany. Pokud máte doma prošlou smetanu ke šlehání, je na to ideální. Melta získá máslovou chuť
Takto připravenou domácí meltu můžeme ihned pít. Jinak nedoporučuji hotovou meltu ohřívat, hořkne.