Domácí nakládaná řepa recept
Apetit Recepty přílohySuroviny na recept
- 50 g cukr 1 lžička sůl 500 ml voda 150 ml červený vinný ocet 1/2 lžičky mletý kmín 1 kg červená řepa 1 ks malý křen
Postup Domácí nakládaná řepa
Postup přípravy receptu
-
Bulvy řepy důkladně omyjeme a ve vodě uvaříme do poloměkka. To trvá podle velikosti řepy asi 30 - 40 minut. Pak bulvy zchladíme pod studenou vodou, oloupeme je a pomocí kulaté lžičky vykrájíme kuličky. Oloupaný křen nakrájíme na tenké plátky
Z vody, octu, soli, cukru a kmínu připravíme nálev, který jen krátce povaříme
Kuličky řepy a plátky křenu naskládáme do čistých sklenic, zalijeme horkým nálevem, uzavřeme a sterilujeme při 90 °C přibližně 15 minut
Domácí nakládanou řepu s chutí křenu podáváme jako přílohu k hlavním chodům, ale klidně i samostatně jako pikantní chuťovku.