Domácí nakládaná řepa recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

50 g cukr
1 lžička sůl
500 ml voda
150 ml červený vinný ocet
1/2 lžičky mletý kmín
1 kg červená řepa
1 ks malý křen

Postup přípravy receptu

  1. Bulvy řepy důkladně omyjeme a ve vodě uvaříme do poloměkka. To trvá podle velikosti řepy asi 30 - 40 minut. Pak bulvy zchladíme pod studenou vodou, oloupeme je a pomocí kulaté lžičky vykrájíme kuličky. Oloupaný křen nakrájíme na tenké plátky

  2. Z vody, octu, soli, cukru a kmínu připravíme nálev, který jen krátce povaříme

  3. Kuličky řepy a plátky křenu naskládáme do čistých sklenic, zalijeme horkým nálevem, uzavřeme a sterilujeme při 90 °C přibližně 15 minut

  4. Domácí nakládanou řepu s chutí křenu podáváme jako přílohu k hlavním chodům, ale klidně i samostatně jako pikantní chuťovku.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!