Smetanové brambory s pancettou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
4 plátky máslo
10 ks brambory
1 ks cibule
8 lžic strouhaný parmazán
0,5 kelímků zakysaná smetana
1 kelímek smetana ke šlehání
mletý černý pepř
sušená bazalka
100 g pečené maso
12 plátků rolovaná pancetta

Postup přípravy receptu

  1. Pokud máte loňské brambory, použijte tyto. Brambory oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Cibuli připravíme stejně. Pečené maso nakrájíme na kostičky. Použila jsem místo masa španělskou šunku jamon serrano, který mi zůstal. Ale každý ji doma nemá

  2. Formu na biskupský chlebíček vymažeme olivovým olejem. Pak začneme vrstvit. Dno pokryjeme plátky brambor, posypeme cibulí, položíme plátky pancetty a posypeme parmazánem. Tak postupujeme do vyčerpání brambor. Během vrstvení dbáme na to, abychom každou vrstvu brambor osolili a opepřili. Vrchní brambory jen osolíme. Rukou vše opatrně upěchujeme. Smetany smícháme s bazalkou a zalijeme jí obsah formy

  3. Troubu předehřejeme na 180 °C. Vložíme do ní brambory a pečeme asi 20 minut. Pak je přikryjeme a pečeme dalších 15 minut. Smetanové brambory s pancettou vyjmeme z trouby. Poslední vrstvu brambor poklademe máslem a posypeme zbylým parmazánem. Brambory vložíme zpět do trouby a dopečeme ještě asi 10 - 15 minut

  4. Smetanové brambory s pancettou vyjmeme z trouby a ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!