Vláčná kefírová buchta recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

0.8 sklenky olej
1 ks vejce
0 l kefír
5 lžic med
200 g cukr moučka
250 g hladká mouka
2 lžičky jedlá soda
4 lžíce holandské kakao
podle chuti
rozinky
oříšky
podle potřeby
tuk na vymazání
mouka na vysypání
na ozdobu
čokoládová poleva
na potření
višňová marmeláda

Postup přípravy receptu

  1. V jedné misce smícháme všechny tekuté ingredience, ve druhé všechny suché a ty za stálého pomalého šlehání vsypáváme do tekuté hmoty. Podle chuti přidáme nasekané oříšky a rozinky. Poté, co dostaneme kompaktní hmotu, která má konzistenci takovou, že ji ještě lze z misky vylít, ale už se ji ven moc nechce a musíme ji pomoci stěrkou, máme hotovo.

  2. Těsto vlijeme do připraveného (vymazaného a vysypaného) pekáče. Kefírovou buchtu pečeme na cca 170 °C - střední teplota tak dlouho, až se nám ani uprostřed nelepí na špejli. Může to trvat trochu déle (záleží i na typu kefíru), ke konci je možno jí přikrýt alobalem, aby se nám nepřipálila.

  3. Hotovou vláčnou kefírovou buchtu prokrojíme uprostřed, potřeme pikantní marmeládou (výborná je višňová), navrchu polijeme čokoládou a kefírovou buchtu máme tímto hotovou. Je to opravdu potěšení pro chuťové buňky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!