Vláčná kefírová buchta recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 0.8 sklenky olej 1 ks vejce 0 l kefír 5 lžic med 200 g cukr moučka 250 g hladká mouka 2 lžičky jedlá soda 4 lžíce holandské kakao podle chuti rozinky oříšky podle potřeby tuk na vymazání mouka na vysypání na ozdobu čokoládová poleva na potření višňová marmeláda
Postup Vláčná kefírová buchta recept
Postup přípravy receptu
-
V jedné misce smícháme všechny tekuté ingredience, ve druhé všechny suché a ty za stálého pomalého šlehání vsypáváme do tekuté hmoty. Podle chuti přidáme nasekané oříšky a rozinky. Poté, co dostaneme kompaktní hmotu, která má konzistenci takovou, že ji ještě lze z misky vylít, ale už se ji ven moc nechce a musíme ji pomoci stěrkou, máme hotovo.
Těsto vlijeme do připraveného (vymazaného a vysypaného) pekáče. Kefírovou buchtu pečeme na cca 170 °C - střední teplota tak dlouho, až se nám ani uprostřed nelepí na špejli. Může to trvat trochu déle (záleží i na typu kefíru), ke konci je možno jí přikrýt alobalem, aby se nám nepřipálila.
Hotovou vláčnou kefírovou buchtu prokrojíme uprostřed, potřeme pikantní marmeládou (výborná je višňová), navrchu polijeme čokoládou a kefírovou buchtu máme tímto hotovou. Je to opravdu potěšení pro chuťové buňky.