Brusinková ryba recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
máslo
4 porce candát
4 plátky citron
1 lžíce bílé víno
mletý pepř
hladká mouka
1 lžíce citronová šťáva
3 lžíce kompotované brusinky

Postup přípravy receptu

  1. Rybu, použijeme candáta nebo tresku, dobře očistíme, osolíme, opepříme a potřeme marinádou smíchanou z uvedených přísad (kompotované brusinky, bílé víno a čerstvá citronová šťáva)

  2. Porce candáta či tresky obalíme v hladké mouce a upečeme na rozehřátém másle

  3. Hotové filety na talíři přelijeme zbytkem brusinkové marinády a doplníme kolečkem citronu. Brusinkovou rybu podáváme s vařenými brambory či jinou přílohou. Pokrm lze použít i pro slavnostní příležitosti

  4. Foto: Shutterstock.com


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!