Brusinková bábovka recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

300 g máslo
2 lžíce kakao
5 ks žloutek
5 ks bílek
1 balíček prášek do pečiva
250 g cukr moučka
cukr moučka
200 g polohrubá mouka
tuk na vymazání
100 g špaldová mouka
200 g sušené brusinky

Postup přípravy receptu

  1. Ve šlehači vyšleháme změklé máslo a cukr. Vejce oddělíme od bílku. Žloutky pak přidáme do šlehače a vše dobře vyšleháme

  2. Z bílků ušleháme tuhý sníh, který přidáme do základu. Směs průbežně šleháme. Nakonec přidáme mouky smíchané s práškem do pečiva

  3. Těsto rozdělíme na dvě části. Jednu polovinu těsta smícháme s kakaem a druhou s brusinkami

  4. Bábovku můžeme péct nejen v troubě ve vymazané formě na bábovku, ale rovněž v domácí pekárně. Tahle bábovka je upečená v domácí pekárně program Pečení

  5. Těsto do formy střídavě plníme vrstvou kakaového těsta a těsta s brusinkami

  6. V troubě pečeme přibližně 60 minut při 175 °C. Nakonec posypeme brusinkovou bábovku moučkovým cukrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!