Višně ve vodce recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4-8 lžic rum
1 ks hřebíček
600 g cukr krupice
0.5 l vodka
1 ks celá skořice
750 g zralé višně

Postup přípravy receptu

  1. Přebrané višně rychle opereme ve vodě, odstopkujeme a vkládáme do sklenice o obsahu 2 litry nebo do 3 sklenic o obsahu 0,7 litru. Při vkládání je prosypáváme cukrem.

  2. Přidáme opláchnuté koření, rum a višně zalijeme vodkou tak, aby byly zcela potopeny. Sklenici povážeme nebo upevníme víčko a postavíme na slunce, nejlépe na parapet.

  3. Asi za dva týdny dáme sklenici do chladna a nejméně 2 týdny necháme proležet. Potom višně scedíme, přeložíme do menších sklenic, od tatarské omáčky, zalijeme šťávou s vodkou tak, aby byly višně jen potopeny. Připevníme víčka a uschováme.

  4. Šťávu s vodkou nalijeme do láhve a máme višňovku, kterou lze ještě přiostřit lihem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!