Pikantní krém z papriček peperoncino recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
sůl
0,5 hrnků olivový olej
300 g peperoncino

Postup přípravy receptu

  1. Papričky důkladně otřeme vlhkým hadříkem a odstraníme stonky. Můžeme odstranit zrníčka, ale já je nechávám. Papričky s oloupaným česnekem a solí nahrubo promixujeme. Nahrubo nasekanou směs uložíme do ocelového sítka a necháme odstát 24 hodin, aby odkapala veškerá kapalina

  2. Odkapané papričky vložíme do mixéru a s olivovým olejem promixujeme do krému

  3. Krém zavařujeme 30 minut v sterilizovaných skleničkách. Doporučuji použít menší sklenky na zavařování, neboť na dochucování pokrmů stačí krém užít opravdu málo

  4. Pikantní krém z papriček peperoncino používáme k dochucování omáček nebo masa. Krém zachutná i na teplé topince.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!