Pikantní krkovice na zelenině recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

6 stroužků česnek
1 lžička sůl
500 ml vývar
1 lžička majoránka
2 ks cibule
2 ks mrkev
2 ks petržel
6 kuliček nové koření
250 ml kysaná smetana
6 lžic plnotučná hořčice
6 kuliček celý pepř
1 ks menší celer
1 kg vepřová krkovice
1 lžička zelená chilli pasta

Postup přípravy receptu

  1. Ze všeho koření uděláme marinádu - patří tam chilli pasta, majoránka, česnek, plnotučná hořčice, cibule a sůl. Všechnu kořenovou zeleninu pokrájíme na menší kousky. Cibuli nakrájíme na měsíčky. Z krkovice nařežeme silnější plátky (asi 2 - 3 cm). Plátky masa potřeme směsí koření a proložíme nakrájenou zeleninou a v přiměřeně velké misce necháme proležet do druhého dne

  2. Druhý den vložíme maso i se zeleninou do pekáče nebo do remosky. Já použil remosku. Maso podlijeme trochou vývaru a pečeme asi 90 minut doměkka. Když je maso měkké, vyndáme ho do jiné nádoby a výpek se zeleninou rozmixujeme a přepasírujeme. Přilijeme vývar a jíškou zahustíme. Jíšku si připravíme tmavou, aby omáčka měla barvu. Povaříme, maso vložíme zpět a necháme pěkně prohřát

  3. Pikantní krkovici na zelenině podáváme s houskovým knedlíkem. Omáčka připomíná svíčkovou, ale chilli pasta jí dává pikantní chuť.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!