Pikantní krevety s ananasem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
olej
solamyl
1 lžíce rajčatový protlak
300 g krevety
2 lžíce čerstvý zázvor
50 ml suché bílé víno
1 - 2 lžičky rybí omáčka
200 ml rybí vývar
2 lžíce třtinový cukr
1,5 lžíce chilli pasta
200 ml šťáva z ananasového kompotu
1 hrneček kompotované kousky ananasu

Postup přípravy receptu

  1. Větší krevety zbavíme střívek, očistíme od krunýřů a ocásků, propláchneme pod studenou vodou a necháme okapat. Kompot necháme okapat a oloupaný čerstvý zázvor jemně nastrouháme. Stroužky česneku sloupneme a nasekáme nadrobno

  2. V hluboké pánvi krevety a ze všech stran je opečeme. Jakmile změní barvu (zrůžoví), vyjmeme je z pánve a odložíme stranou. Do výpeku přidáme čerstvý strouhaný zázvor, česnek a cukr. Až se cukr rozpustí, vmícháme rajčatový protlak a chilli pastu. Vše krátce orestujeme a podlijeme vínem, ananasovou šťávou a rybím nebo zeleninovým vývarem. Omáčku povaříme, necháme zredukovat na požadovanou hustotu a ochutíme citronovou šťávou a rybí nebo sojovou omáčkou. Nakonec do omáčky vložíme krevety, kousky ananasu a vše necháme přejít varem

  3. Pikantní krevety s ananasem podáváme jako hlavní chod s jasmínovou rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!