Vepřový plátek s pohankovou kaší recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
olej
sůl
3 ks cibule
500 g pohanka
grilovací koření
200 g anglická slanina
mletý černý pepř
4 ks vepřová krkovice

Postup přípravy receptu

  1. Pohanku namočíme do vody alespoň na 2 hodiny. Je potřeba větší hrnec, protože pohanka nabude na objemu. Krkovici omyjeme, osolíme, opepříme a zaprášíme grilovacím kořením

  2. Na pánvi rozpálíme olej, vložíme maso a orestujeme z obou stran. Poté zalijeme vodou a dusíme doměkka. Pohanku po 2 hodinách slijeme, propláchneme a vložíme do hrnce s čistou vodou. Přidáme 1 lžíci soli a přivedeme k varu, vaříme 1 minutu a pak přesuneme hrnec pryč z ohně a necháme pod pokličkou ve vodě dojít

  3. Následně připravujeme směs na pohanku. Anglickou slaninu a cibuli nakrájíme nadrobno. Na pánvi zasmažíme anglickou slaninu s cibulí do zesklovatění. Pohanka by měla zůstat pod pokličkou asi 15 minut

  4. Pohanku ochutnáme, je-li měkká, potom případně scedíme. Není-li, necháme ještě 10 minut ve vodě pod pokličkou, poté scedíme. Do uvařené pohanky přidáme zasmaženou anglickou slaninu s cibulí a dochutíme podle potřeby solí, pepřem a podle oblíbenosti rozmačkaným česnekem

  5. Vepřový plátek podáváme s připravenou pohankovou kaší.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!