Kotlety s povidly recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
1 dl olej
sůl
sůl
1 ks paprika
4 ks rajče
1 dl pivo
1 balíček tortilla
1 kelímek zakysaná smetana
2 lžíce švestková povidla
1/2 hlávky ledový salát
1/2 ks salátová okurka
1 ks strouhaná mrkev
mletý černý pepř
1 kg vepřová kotleta bez kosti

Postup přípravy receptu

  1. Vepřovou kotletku opláchneme a nakrájíme na plátky, lehce naklepeme. Pouze osolíme a opepříme. Na každý plátek dáme 1/2 lžičky klasických slazených švestkových povidel - koupená nebo z vlastní výroby. Povidla pak rovnoměrně vetřeme do plátků masa. Vložíme do misky a zakápneme olivovým nebo rostlinným olejem, necháme 2 hodiny uležet

  2. Na rozpálené pánvi kotlety zprudka opečeme z obou stran a podlijeme pivem

  3. Lehce podusíme, aby maso změklo. Když se vysmahne přebytečná šťáva, maso ještě jemně z obou stran opečeme, aby získalo krustičku. Pokud je čas grilování, je výborné takto připravené maso udělat i na grilu, v tomto případě použijeme pivo hned do nálevu spolu s olejem

  4. Kotlety s povidly podáváme s čímkoli, co máme rádi. Nejvhodnější je čerstvá zelenina, pečivo, brambory, hranolky

  5. U nás je nejoblíbenější varianta zeleniny s tortillou: Čerstvou zeleninu dle chuti a možností umyjeme a pokrájíme, mrkev nastrouháme, ledový salát natrháme na drobné kousky

  6. Připravíme si jednoduchý dresink ze zakysané smetany, utřeného stroužku česneku a špetky soli

  7. Tortillu prohřejeme na pánvi, v mikrovlnné troubě nebo na grilu (v případě, že maso grilujeme). Stačí opravdu necelá minutka

  8. Tortillu položíme na talíř a nandáme na ni připravenou zeleninu, plátky kotletek s povidly pokrájené na 3 - 4 menší dílky, pokapeme dresinkem a smotáme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!