Kotlety s žampionovou omáčkou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
0,5 l vývar
1 ks cibule
100 ml smetana
2 lžíce sádlo
400 g žampiony
2 lžíce hladká mouka
600 g vepřová kotleta
mletá sladká paprika
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Kotlety zlehka naklepeme, z obou stran osolíme, opepříme čerstvě mletým pepřem, přidáme špetku mleté papriky a necháme hodinu odležet v lednici a poté necháme asi půlhodinu odležet při pokojové teplotě. Cibuli nakrájíme nadrobno, žampiony očistíme a nakrájíme na plátky

  2. V kastrole rozpustíme sádlo, kotlety na něm opečeme z obou stran a vyjmeme. Na výpeku osmahneme cibuli, poté přidáme pokrájené žampiony, osolíme a opepříme

  3. Až se vydusí voda z žampionů, zaprášíme hladkou moukou a necháme ji zasmahnout. Podlijeme vývarem nebo vodou, přidáme smetanu, vložíme kotlety a dusíme doměkka

  4. Kotlety s žampionovou omáčkou podáváme například s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!