Vepřový plátek s hořčično-smetanovou omáčkou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
200 ml vývar
máslo
1 ks cibule
100 ml smetana
2 lžíce hladká mouka
2 lžičky dijonská hořčice
mletý černý pepř
4 ks vepřový plátek

Postup přípravy receptu

  1. Slabé vepřové plátky osušíme, jemně naklepeme, osolíme a opepříme. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno

  2. Na másle osmažíme plátky masa z obou stran. Plátky masa odendáme, vložíme další kousek másla a cibuli osmažíme dozlatova. Přilijeme vývar a vrátíme zpátky plátky masa

  3. Smetanu promícháme s hořčicí a moukou. Dobře promícháme, ať nejsou v omáčce hrudky. Už k měkkým vepřovým plátkům přidáme smetanu a při míchání provaříme dalších asi 10 minut. Plátky masa odendáme a omáčku přecedíme

  4. Vepřové plátky s hořčično-smetanovou omáčkou podáváme k hlavnímu chodu s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!