Vepřový plátek s hořčično-smetanovou omáčkou recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 200 ml vývar máslo 1 ks cibule 100 ml smetana 2 lžíce hladká mouka 2 lžičky dijonská hořčice mletý černý pepř 4 ks vepřový plátek
Postup Vepřový plátek s hořčično-smetanovou omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Slabé vepřové plátky osušíme, jemně naklepeme, osolíme a opepříme. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno
Na másle osmažíme plátky masa z obou stran. Plátky masa odendáme, vložíme další kousek másla a cibuli osmažíme dozlatova. Přilijeme vývar a vrátíme zpátky plátky masa
Smetanu promícháme s hořčicí a moukou. Dobře promícháme, ať nejsou v omáčce hrudky. Už k měkkým vepřovým plátkům přidáme smetanu a při míchání provaříme dalších asi 10 minut. Plátky masa odendáme a omáčku přecedíme
Vepřové plátky s hořčično-smetanovou omáčkou podáváme k hlavnímu chodu s rýží.