Grilované vepřové medailonky recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1/2 lžičky cukr
olej
sůl
100 ml majonéza
500 ml voda
50 ml bílé víno
100 ml zakysaná smetana
1/2 lžičky dijonská hořčice
600 g vepřová panenka
mletý černý pepř
100 g parmská šunka
2 lžíce sladká chilli omáčka
3 kuličky celý černý pepř
300 g zelený chřest

Postup přípravy receptu

  1. Vepřovou panenku očistíme, nakrájíme na medailonky asi 3 cm silné, osolíme, opepříme a lehce rozklepeme. Maso potřeme olejem a necháme v chladu asi 30 minut rozležet

  2. Mezitím oloupeme chřest a zdřevnatělé části stonků odřízneme. Z vody, vína, celého pepře, soli a cukru si připravíme nálev, který přivedeme k varu a v něm chřest krátce, asi 2 - 3 minuty, povaříme. Pak nálev slijeme a chřest necháme okapat a vychladnout. Vychladlé stonky zabalíme asi po 2 - 3 kusech do plátku parmské šunky a odložíme stranou na grilování

  3. Připravíme si omáčku. Majonézu promícháme se smetanou, chilli omáčkou a hořčicí dohladka. Osolíme, opepříme a necháme v chladu rozležet

  4. Medailonky z obou stran ogrilujeme na pánvi spolu s obaleným chřestem tak, aby se chutě navzájem prolnuly

  5. Grilované vepřové medailonky s chřestem v parmské šunce podáváme s jemně pikantní omáčkou, kterou servírujeme zvlášť. Vhodnou přílohou jsou bulgurové placičky nebo restované brambory a zeleninové saláty.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!