Grilované vepřové medailonky recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 1/2 lžičky cukr olej sůl 100 ml majonéza 500 ml voda 50 ml bílé víno 100 ml zakysaná smetana 1/2 lžičky dijonská hořčice 600 g vepřová panenka mletý černý pepř 100 g parmská šunka 2 lžíce sladká chilli omáčka 3 kuličky celý černý pepř 300 g zelený chřest
Postup Grilované vepřové medailonky
Postup přípravy receptu
-
Vepřovou panenku očistíme, nakrájíme na medailonky asi 3 cm silné, osolíme, opepříme a lehce rozklepeme. Maso potřeme olejem a necháme v chladu asi 30 minut rozležet
Mezitím oloupeme chřest a zdřevnatělé části stonků odřízneme. Z vody, vína, celého pepře, soli a cukru si připravíme nálev, který přivedeme k varu a v něm chřest krátce, asi 2 - 3 minuty, povaříme. Pak nálev slijeme a chřest necháme okapat a vychladnout. Vychladlé stonky zabalíme asi po 2 - 3 kusech do plátku parmské šunky a odložíme stranou na grilování
Připravíme si omáčku. Majonézu promícháme se smetanou, chilli omáčkou a hořčicí dohladka. Osolíme, opepříme a necháme v chladu rozležet
Medailonky z obou stran ogrilujeme na pánvi spolu s obaleným chřestem tak, aby se chutě navzájem prolnuly
Grilované vepřové medailonky s chřestem v parmské šunce podáváme s jemně pikantní omáčkou, kterou servírujeme zvlášť. Vhodnou přílohou jsou bulgurové placičky nebo restované brambory a zeleninové saláty.