Vepřový plátek s hlívou ústřičnou na zeleném pepři recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- olej sůl 1 ks velká cibule hladká mouka zeleninový vývar 100 ml suché bílé víno 4 - 6 lžic nakládaný zelený pepř 600 g vepřová pečeně bez kosti krémžská hořčice 1 sklenice hlíva ústřičná ve slaném nálevu
Postup Vepřový plátek s hlívou ústřičnou na zeleném pepři
Postup přípravy receptu
-
Vepřovou pečeni bez kosti očistíme a nakrájíme přes vlákno na 8 tenčích plátků. Plátky masa lehce osolíme, z jedné strany lehce potřeme hořčicí a obalíme v hladké mouce. Oloupanou cibuli jemně nasekáme, zelený pepř a nakládanou hlívu necháme okapat
Na rozpáleném oleji opečeme připravené plátky masa dorůžova (z obou stran). Pak je vyjmeme, přendáme do pekáče a na výpeku orestujeme cibulku, měla by být zlatavá. Pak cibulku podlijeme vínem a necháme odpařit na polovinu. Redukci s cibulkou přendáme k masu, podlijeme vývarem a zvolna dusíme v troubě předehřáté na 180 °C. Během dušení maso přeléváme výpekem a vývarem. Ke konci pečení přidáme k plátkům masa houby a pepř. Nezakryté vepřové plátky s hlívou ústřičnou necháme ještě asi 10 minut dopékat
Vepřové plátky s hlívou ústřičnou na zeleném pepři rozdělíme na porce a podáváme se šťouchaným bramborem.