Vepřový plátek s hlívou ústřičnou na zeleném pepři recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

olej
sůl
1 ks velká cibule
hladká mouka
zeleninový vývar
100 ml suché bílé víno
4 - 6 lžic nakládaný zelený pepř
600 g vepřová pečeně bez kosti
krémžská hořčice
1 sklenice hlíva ústřičná ve slaném nálevu

Postup přípravy receptu

  1. Vepřovou pečeni bez kosti očistíme a nakrájíme přes vlákno na 8 tenčích plátků. Plátky masa lehce osolíme, z jedné strany lehce potřeme hořčicí a obalíme v hladké mouce. Oloupanou cibuli jemně nasekáme, zelený pepř a nakládanou hlívu necháme okapat

  2. Na rozpáleném oleji opečeme připravené plátky masa dorůžova (z obou stran). Pak je vyjmeme, přendáme do pekáče a na výpeku orestujeme cibulku, měla by být zlatavá. Pak cibulku podlijeme vínem a necháme odpařit na polovinu. Redukci s cibulkou přendáme k masu, podlijeme vývarem a zvolna dusíme v troubě předehřáté na 180 °C. Během dušení maso přeléváme výpekem a vývarem. Ke konci pečení přidáme k plátkům masa houby a pepř. Nezakryté vepřové plátky s hlívou ústřičnou necháme ještě asi 10 minut dopékat

  3. Vepřové plátky s hlívou ústřičnou na zeleném pepři rozdělíme na porce a podáváme se šťouchaným bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!