Roláda z mletého masa s párkem a hermelínem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
sůl
1 ks vejce
1 šálek mléko
1 ks cibule
2 ks houska
3 ks párek
1 ks hermelín
mletý pepř
1 lžíce hladká mouka
50 dkg mleté maso
1/2 lžičky drcený kmín
3 ks větší okurka

Postup přípravy receptu

  1. Mleté maso ochutíme solí, pepřem, kmínem, utřeným česnekem, nakrájenou cibulí a přidáme v mléce rozmočené housky, vejce a hladkou mouku. Směs dobře promícháme, případně podle potřeby zahustíme strouhankou. Prostě připravíme tak jako maso na sekanou

  2. Pomocí potravinářské folie vyválíme plát, potřeme hořčicí, dáme na proužky nakrájený párek a okurku a poklademe plátky hermelínu. Opět za pomoci folie stočíme do rolády. Roládu z mletého masa posypeme strouhankou a dáme do pekáčku, podlijeme vodou a dáme péct, až je roláda na povrchu zlatavá

  3. Roládu z mletého masa s párkem a hermelínem nakrájíme na plátky. Jako příloha může být třeba bramborová kaše nebo na co má kdo chuť, vynikající je i studená jen tak na zakousnutí s chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!