Vepřový jazyk na čínský způsob recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
3 hrnky voda
3 ks vepřový jazyk

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si nálev: 1/2 hrnku bílého vína, 3 lžíce sojové omáčky, cukr a sůl po jedné lžičce, lžíci solamylu, 2 česnekové stoužky, na kostičky pokrájenou cibulku, kuličkový pepř a nakonec hvězdičku badyánu. Všechny suroviny pouze smícháme, ale nevaříme.

  2. Jazyky uvaříme do poloměkka v osolené vodě. Vložíme je do studené vody, oloupeme je a dáme zpět do horkého vývaru. Do vývaru přidáme umíchaný nálev a dovaříme jazyky do měkka.

  3. Nakonec jazyky vyjmeme a pokrájíme na tenké plátky, které ještě na chvíli vrátímě do vývaru a prohřejeme. Můžeme podávat s bramborovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!