Batáty plněné mletým masem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

česnek
olej
sůl
máslo
10 dkg šunka
1 ks cibule
20 dkg eidam
2 ks batáty
mletý pepř
1 balení mleté maso
3 lístky řapíkatý celer

Postup přípravy receptu

  1. Batáty omyjeme a dáme je i se slupkou vařit do slané vody. Batáty vaříme do poloměkka, poté je necháme vychladit. Vychladlé batáty podélně rozkrojíme a prostředek z poloviny vydlabeme

  2. Připravíme si náplň z mletého masa. Do nádoby dáme na olej zesklovatět nadrobno nakrájenou cibulku. Na osmaženou cibulku dáme mleté maso, osolíme a opepříme. Přidáme na drobné kousky nakrájený řapíkatý celer a necháme podusit. Pak přidáme na nudličky nakrájenou šunku a rozmačkaný česnek. Necháme ještě chvilku dusit. Směs odstavíme a necháme vychladnout. Vychladlou masovou náplň smícháme s vydlabanou sladkou bramborou a nastrouhaným sýrem, trochu sýru si odložíme na závěrečné posypání

  3. Zapékací misku si vymažeme máslem a položíme do ní vedle sebe batáty, které naplníme připravenou masovou směsí. Nahoru směs ještě posypeme zbylým strouhaným sýrem

  4. Batáty plněné mletým masem dáme zapéct do trouby na 200 °C a ihned po upečení podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!