Batáty plněné mletým masem recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- česnek olej sůl máslo 10 dkg šunka 1 ks cibule 20 dkg eidam 2 ks batáty mletý pepř 1 balení mleté maso 3 lístky řapíkatý celer
Postup Batáty plněné mletým masem
Postup přípravy receptu
-
Batáty omyjeme a dáme je i se slupkou vařit do slané vody. Batáty vaříme do poloměkka, poté je necháme vychladit. Vychladlé batáty podélně rozkrojíme a prostředek z poloviny vydlabeme
Připravíme si náplň z mletého masa. Do nádoby dáme na olej zesklovatět nadrobno nakrájenou cibulku. Na osmaženou cibulku dáme mleté maso, osolíme a opepříme. Přidáme na drobné kousky nakrájený řapíkatý celer a necháme podusit. Pak přidáme na nudličky nakrájenou šunku a rozmačkaný česnek. Necháme ještě chvilku dusit. Směs odstavíme a necháme vychladnout. Vychladlou masovou náplň smícháme s vydlabanou sladkou bramborou a nastrouhaným sýrem, trochu sýru si odložíme na závěrečné posypání
Zapékací misku si vymažeme máslem a položíme do ní vedle sebe batáty, které naplníme připravenou masovou směsí. Nahoru směs ještě posypeme zbylým strouhaným sýrem
Batáty plněné mletým masem dáme zapéct do trouby na 200 °C a ihned po upečení podáváme.