Batáty na zázvoru recept
Apetit Recepty přílohySuroviny na recept
- sůl voda 1 snítka rozmarýn 2 ks batáty 1 lžíce olivový olej 2 špetky mletý zázvor mletý barevný pepř čerstvá pažitka 2 - 3 ks jarní cibulka s natí
Postup Batáty na zázvoru
Postup přípravy receptu
-
Velké batáty (sladké brambory) oloupeme a nakrájíme na kostky. Jarní cibulku i s natí očistíme a nasekáme nadrobno. Pažitku také nasekáme
V hluboké pánvi rozpálíme olej a nejprve osmahneme cibulku. Poté přihodíme batáty a restujeme. Mezitím osolíme, opepříme, zasypeme mletým zázvorem a přidáme otrhanou snítku rozmarýny. Zalijeme trochou horké vody a dusíme asi 10 minut za občasného promíchání. Batáty by měly být po této době dostatečně měkké
Poté odklopíme, doplníme nasekanou pažitkou a podle potřeby dochutíme
Batáty na zázvoru mají zajímavou a příjemně štiplavou chuť po zázvoru. Podáváme je jako přílohu, ale vegetariáni a vegani si na nich jistě pochutnají jen tak s listovými saláty apod.