Batáty na zázvoru recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

sůl
voda
1 snítka rozmarýn
2 ks batáty
1 lžíce olivový olej
2 špetky mletý zázvor
mletý barevný pepř
čerstvá pažitka
2 - 3 ks jarní cibulka s natí

Postup přípravy receptu

  1. Velké batáty (sladké brambory) oloupeme a nakrájíme na kostky. Jarní cibulku i s natí očistíme a nasekáme nadrobno. Pažitku také nasekáme

  2. V hluboké pánvi rozpálíme olej a nejprve osmahneme cibulku. Poté přihodíme batáty a restujeme. Mezitím osolíme, opepříme, zasypeme mletým zázvorem a přidáme otrhanou snítku rozmarýny. Zalijeme trochou horké vody a dusíme asi 10 minut za občasného promíchání. Batáty by měly být po této době dostatečně měkké

  3. Poté odklopíme, doplníme nasekanou pažitkou a podle potřeby dochutíme

  4. Batáty na zázvoru mají zajímavou a příjemně štiplavou chuť po zázvoru. Podáváme je jako přílohu, ale vegetariáni a vegani si na nich jistě pochutnají jen tak s listovými saláty apod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!