Vepřový guláš recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
1 ks cibule
1 lžíce pikantní kečup
1 lžička mletá sladká paprika
50 dkg vepřové plecko
podle chuti
sůl
kmín
sušená majoránka
podle potřeby
sádlo
vývar z kostí
hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Očištěné maso nakrájíme na stejně velké kousky.

  2. Na rozpáleném sádle zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme kousky masa, lžičku sladké mleté papriky, kmín, sůl a vše osmahneme. Potom přiměřeně podlijeme vývarem z kostí, vmícháme utřený česnek, pikantní kečup a majoránku. Za občasného podlití dusíme guláš doměkka. Šťávu necháme částečně vysmahnout, maso zaprášíme hladkou moukou, zasmahneme, podle potřeby podlijeme a vepřový guláš ještě podusíme.

  3. Vepřový guláš podáváme s brambory, knedlíky nebo s chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!