Tradiční játrová omáčka recept

Apetit Recepty omáčky

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
1 lžička sůl
1 lžička majoránka
2 ks cibule
1 lžička kmín
2 lžíce hladká mouka
150 g anglická slanina
600 ml zeleninový vývar
600 g kachní játra

Postup přípravy receptu

  1. Slaninu a oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky. Slaninu dáme do hrnce a na mírném ohni osmahneme. Až slanina pustí tuk, vyndáme ji a na tuku ze slaniny necháme cibulku zesklovatět

  2. Mezitím si očistíme a nakrájíme játra. Játra pak vložíme společně s opečenou slaninou do hrnce k cibuli, necháme játra zatáhnout a zalijeme vývarem. Přidáme kmín, majoránku, prolisovaný česnek a necháme vše vařit cca 30 minut na mírném ohni

  3. Až budou játra hotová a měkká, pár jich z kastrolu vyndáme, vložíme do jiného hrnce nebo vyšší nádoby, přilijeme trochu vývaru a tyčovým mixérem vše rozmixujeme. Vzniklou játrovou omáčku nalijeme zpátky do kastrolu a pořádně promícháme. Pokud bychom chtěli omáčku ještě hustější, zahustíme ji trochou mouky

  4. Nakonec tradiční játrovou omáčku přisolíme podle chuti. Játrovou omáčku podáváme s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!