Vepřové rizoto z pánve recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 špetka sůl
1 ks cibule
1 lžička sádlo
2 balíčky rýže
tvrdý sýr
1 - 2 lžíce mletá sladká paprika
400 g vepřové maso ve vlastní šťávě
1 plechovka zeleninová směs

Postup přípravy receptu

  1. Opláchneme dva sáčky rýže, dáme je do lehce osolené vroucí vody a vaříme podle návodu na balení. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno

  2. Na velké pánvi WOK si rozehřejeme malou lžíci sádla a na něm osmažíme nakrájenou cibuli dozlatova. K cibuli přidáme zeleninovou směs (nejlépe Bonduelle Mexico) a vepřové maso ve vlastní šťávě

  3. Když se nám směs prohřeje a vše se smíchá, přidáme uvařenou rýži a v pánvi dobře promícháme. Přidáme mletou sladkou papriku a ještě chvíli mícháme v pánvi. Nakonec vše ochutnáme a pokud se nám to bude zdát málo slané, tak můžeme dosolit, ale nesmíme zapomenout, že vepřová konzerva je už slaná, tak abychom nepřesolili

  4. Vepřové rizoto z pánve servírujeme na talíře a zdobíme strouhaným sýrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!