Zapečené vepřové s květákem a bramborem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

olej
sůl
2 ks vejce
600 g brambory
150 ml smetana
1/2 ks květák
80 g parmazán
1 svazeček jarní cibulka
mletý kmín
mletý černý pepř
100 g libová anglická slanina
600 g libový bůček

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si připravíme všechny suroviny na přípravu tohoto receptu. Vepřový libový bůček bez kosti a kůže nakrájíme na kousky, osolíme, opepříme a umeleme. Anglickou slaninu jemně usekáme a jarní cibulku nakrájíme na kostičky. Očištěný květák a brambory ve slupce uvaříme v osolené vodě doměkka. Pak květák necháme okapat a rozebereme ho na menší růžičky. Vychladlé brambory oloupeme a nakrájíme na silnější plátky. Nastrouhaný sýr promícháme se smetanou

  2. Na oleji necháme zpěnit jarní cibulku a slaninu. Pak přidáme mleté maso a vše restujeme tak dlouho, dokud se maso nezatáhne a nerozpadne na malé kousky. K opečenému masu vmícháme květák, slaninu a vejce. Vše necháme srazit a rozložíme na dno pekáčku, který jsme předem vymazali máslem. Maso pokryjeme plátky brambor, osolíme, okmínujeme, přelijeme smetanou se sýrem a zapečeme v předehřáté troubě při 220 °C dozlatova

  3. Zapečené vepřové maso s květákem a bramborem podáváme se zeleninovými saláty.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!