Pečené vepřové maso se zeleninou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
15 ks brambory
1/4 ks celer
3 ks mrkev
mletý kmín
tatarská omáčka
pažitka nebo petrželka
1 balení vepřové maso
mletá sladká paprika
mletý černý pepř
1 balení čínská zelenina

Postup přípravy receptu

  1. Mrkev s celerem očistíme. Maso nakrájíme na plátky, osolíme a lehce opepříme. Maso dáme na pekáč, přidáme mrkev a celer nakrájené na proužky. Dále k masu přisypeme mraženou čínskou zeleninu a vše dáme péct do trouby vyhřáté na 200 °C. Maso během pečení podléváme, aby se nám nepřipeklo

  2. Mezitím si připravíme brambory, které neloupeme, jen důkladně očistíme a nakrájíme na měsíčky. Brambory dáme na plech a přidáme sůl, kmín a trošku červené mleté papriky. Dáme péct s masem do trouby na 200 stupňů, až jsou dozlatova

  3. Pečené vepřové maso se zeleninou podáváme s pečenými brambory. Zdobíme čerstvou pažitkou a podle chuti můžeme přidat tatarku

  4. Ilustrační foto: Pixabay.com


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!