Pečené vepřové maso se zeleninou recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 15 ks brambory 1/4 ks celer 3 ks mrkev mletý kmín tatarská omáčka pažitka nebo petrželka 1 balení vepřové maso mletá sladká paprika mletý černý pepř 1 balení čínská zelenina
Postup Pečené vepřové maso se zeleninou
Postup přípravy receptu
-
Mrkev s celerem očistíme. Maso nakrájíme na plátky, osolíme a lehce opepříme. Maso dáme na pekáč, přidáme mrkev a celer nakrájené na proužky. Dále k masu přisypeme mraženou čínskou zeleninu a vše dáme péct do trouby vyhřáté na 200 °C. Maso během pečení podléváme, aby se nám nepřipeklo
Mezitím si připravíme brambory, které neloupeme, jen důkladně očistíme a nakrájíme na měsíčky. Brambory dáme na plech a přidáme sůl, kmín a trošku červené mleté papriky. Dáme péct s masem do trouby na 200 stupňů, až jsou dozlatova
Pečené vepřové maso se zeleninou podáváme s pečenými brambory. Zdobíme čerstvou pažitkou a podle chuti můžeme přidat tatarku
Ilustrační foto: Pixabay.com