Pečené vepřové koule recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
sůl
1 ks vejce
1 ks cibule
1 lžička hořčice
80 g karotka
80 g červená paprika
500 g mleté vepřové maso
4 lžíce sladký kečup
mletý černý pepř
1/2 - 1 lžičky worcestr
100 g mleté ovesné vločky
1 - 2 lžičky chilli omáčka Sriracha

Postup přípravy receptu

  1. Malou cibuli a česnek oloupeme, nasekáme nahrubo a rozmixujeme dohladka. Oloupanou karotku jemně nastrouháme a omytou čerstvou červenou papriku také rozmixujeme do hladké konzistence. V míse promícháme mleté ovesné vločky s rozmixovanou zeleninou a vejcem a pak do směsi řádně zapracujeme mleté maso. Vše ochutíme solí a pepřem a necháme v chladu asi 30 minut odležet

  2. Mezitím se připravíme pikantní krémovou omáčku na potření masových koulí. V misce prošleháme sladký kečup s hořčicí, paprikovou chilli omáčkou a několika kapkami worcesteru

  3. Z masové směsi tvoříme mokrýma rukama koule o průměru asi 3 - 4 cm velké, které vložíme do formiček na muffiny. Na každou kouli naneseme asi 1,5 lžičky pikantní omáčky a pečeme v předehřáté troubě při 220 °C přibližně 17 - 20 minut. Upečené vepřové koule necháme asi 5 - 7 minut odpočinout a můžeme podávat

  4. Pečené vepřové koule můžeme péci i bez pikantní omáčky a servírovat je s bramborovou kaší jako hlavní chod. Pikantní verze je vhodná jako teplá chuťovka, kterou servírujeme s oblíbenými dipy a pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!