Pečené vepřové maso na asijský způsob recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

5 - 6 stroužků česnek
sůl
100 ml vývar
vývar
2 ks badyán
60 g čerstvý zázvor
mletý černý pepř
1 lžička koření pěti vůní
3 - 4 lžíce ústřicová omáčka
3 - 4 lžíce třtinový cukr
1500 - 180 g vepřová krkovice bez kosti
200 ml saké
3 ks dlouhá červená chilli paprika

Postup přípravy receptu

  1. Na přípravu tohoto receptu budeme potřebovat pěkný kus vepřového masa v celku bez kosti. Může to být krkovice, ale i loupaná plec. Maso očistíme, omyjeme a osušíme. Oloupaný zázvor nakrájíme na tenká kolečka. Očištěné papričky podélně rozkrojíme a česnek rozdrtíme. Saké promícháme s cukrem, vývarem, ústřicovou omáčkou a kořením pěti vůní. Troubu předehřejeme na 180 °C

  2. Maso vložíme do tlustostěnného pekáče, obložíme zázvorem, chilli paprikami, česnekem a badyánem. Vše přelijeme zálivkou, zakryjeme poklicí a pečeme v předehřáté troubě za občasného podlévání přibližně 2 hodiny doměkka. Ke konci pečení maso obrátíme, teplotu zvýšíme na 200 °C a vepřové maso na asijský způsob dopečeme dorůžova

  3. Vepřovou pečeni na asijský způsob nakrájíme na plátky a podáváme s vypečenou šťávou a jasmínovou rýží. Vhodným doplňkem k pečenému vepřovému je zelný salát.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!