Pečené vepřové maso s ovocem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
2 hrnky strouhanka
1 ks bílek
pepř
2 ks červená cibule
2 ks vepřové maso
1 špetka strouhaný muškátový oříšek
1/2 hrnku nakrájené sušené švestky
1/2 hrnku sušené meuňky

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájíme nadrobno, sušené švestky a meruňky také nakrájíme a bílek mírně rozšleháme

  2. Troubu předehřejeme na 200 °C. Cibuli, strouhanku, švestky a meruňky smícháme v misce, přidáme muškátový oříšek, skořici, sůl a pepř a znovu zamícháme. Vmícháme bílek

  3. Z obou kusů masa odřízneme na užším konci zhruba 13 cm dlouhý kus, všechny kusy masa téměř zcela podélně na-plocho rozpůlíme a potom rozevřeme. Na jeden z delších kusů rozprostřeme polovinu ovocné nádivky, zakryjeme oběma menšími kusy tak, aby se konce mírně překrývaly, navrch rozprostřeme druhou polovinu nádivky a přikryjeme zbývajícím kusem vepřového masa. Maso svážeme kuchyňským provázkem, zabalíme do alobalu a dáme na pekáč

  4. Vepřové maso pečeme v předehřáté troubě 90 minut. Podáváme-li je horké, necháme je před vybalením, odstraněním provázku a nakrájením 10 minut stát. Podáváme-li je studené, necháme je vychladnout v alobalu a pak je ještě chladíme 6 hodin v chladničce

  5. Zdroj: Nízkotučné pokrmy

  6. , edice 100 nejlepších receptů


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!