Pečené vepřové maso s ovocem recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 2 hrnky strouhanka 1 ks bílek pepř 2 ks červená cibule 2 ks vepřové maso 1 špetka strouhaný muškátový oříšek 1/2 hrnku nakrájené sušené švestky 1/2 hrnku sušené meuňky
Postup Pečené vepřové maso s ovocem
Postup přípravy receptu
-
Cibuli nakrájíme nadrobno, sušené švestky a meruňky také nakrájíme a bílek mírně rozšleháme
Troubu předehřejeme na 200 °C. Cibuli, strouhanku, švestky a meruňky smícháme v misce, přidáme muškátový oříšek, skořici, sůl a pepř a znovu zamícháme. Vmícháme bílek
Z obou kusů masa odřízneme na užším konci zhruba 13 cm dlouhý kus, všechny kusy masa téměř zcela podélně na-plocho rozpůlíme a potom rozevřeme. Na jeden z delších kusů rozprostřeme polovinu ovocné nádivky, zakryjeme oběma menšími kusy tak, aby se konce mírně překrývaly, navrch rozprostřeme druhou polovinu nádivky a přikryjeme zbývajícím kusem vepřového masa. Maso svážeme kuchyňským provázkem, zabalíme do alobalu a dáme na pekáč
Vepřové maso pečeme v předehřáté troubě 90 minut. Podáváme-li je horké, necháme je před vybalením, odstraněním provázku a nakrájením 10 minut stát. Podáváme-li je studené, necháme je vychladnout v alobalu a pak je ještě chladíme 6 hodin v chladničce
Zdroj: Nízkotučné pokrmy
, edice 100 nejlepších receptů