Vepřové plecko se zapečenými brambory recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
1 ks cibule
hladká mouka
olej na smažení
4 lžíce tvrdý sýr
1 ks pikantní klobása
4 plátky vepřové plecko
mletý černý pepř
bujon

Postup přípravy receptu

  1. Z vepřového plecka si vykrojíme střední libové medailonky. Jemně je naklepeme, osolíme, opepříme, zakápneme olejem a necháme v lednici odležet. Já je nechala přes noc

  2. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Pikantní klobásu nakrájíme na kostičky a tvrdý sýr nastrouháme

  3. Cibuli krátce osmahneme na pánvi. Přidáme medailonky a necháme je zatáhnout. Medailonky dáme vedle na teplý talíř. Potom přidáme na olej nakrájenou pikantní klobásu, zaprášíme hladkou moukou a krátce osmažíme

  4. Dáme zpět maso, slabě podlijeme a dusíme doměkka. Šťávu dochutíme solí, pepřem a bujonem. Na závěr medailonky posypeme strouhaným sýrem - tak 1 lžíci na 1 medailonek. Přiklopíme pokličkou a necháme sýr teplem povolit

  5. Vepřové plecko podáváme se zapečenými brambory, které jsme si mezitím připravili v troubě.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!