Zapečené brambory s hermelínem a vepřovým recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
1 ks vejce
1/2 kg brambory
250 ml smetana
10 dkg vysočina
1 ks větší cibule
olej nebo sádlo
plátkový sýr
mletý černý pepř
3 - 4 ks vepřové plátky
1 ks Hermelín

Postup přípravy receptu

  1. Brambory omyjeme, oloupeme a nakrájíme na kolečka. Vepřové plátky naklepeme, osolíme a opepříme podle chuti. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Hermelín nakrájíme na plátky

  2. Pekáček vymažeme sádlem nebo olejem. Na spodek pekáčku klademe kolečka brambor jako jednu vrstvu, na kterou posypeme trochu cibule, položíme pár koleček nakrájeného salámu a pár plátků hermelínu. Znovu pokládáme vrstvu plátků brambor a vše opakujeme, dokud pekáček nenaplníme kousek pod okraj. Poslední vrstvu ukončíme vrstvou brambor

  3. Bramborový pekáček s hermelínem a vepřovým dáme péci do předehřáté trouby na cca 200 °C. Pečeme cca 15 - 20 minut

  4. Vejce a smetanu rozkvedláme v hrníčku. Pekáček vyndáme a zalijeme zálivkou z hrníčku. Navrch klademe plátky vepřového masa, pekáček opět vrátíme do trouby a pečeme dal. Plátky vepřového masa je vhodné při pečení občas otočit, aby se lépe opekly. Pečeme dalších cca 25 minut, maso by mělo byt opečené. Těsně před koncem pečení pokládáme na maso plátky sýra

  5. Zapečené brambory s hermelínem a vepřovým podáváme zatepla s klasickou zeleninovou oblohou (okurka, rajské, apod.).


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!