Zapečené brambory s kukuřicí a la Peru recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 5 ks vejce 10 ks brambory 1 ks cibule 10 dkg sýr 1/2 ks kapie 5 lžic sterilovaná kukuřice olej na vymazání
Postup Zapečené brambory s kukuřicí a la Peru
Postup přípravy receptu
-
Nejprve si vybereme brambory stejné velikosti a dobře je umyjeme, ve slupce je uvaříme. Po změknutí brambor slijeme vodu a necháme brambory vychladnout. Zatím si oloupeme cibuli a nasekáme ji
Připravíme si náplň - na lžíci oleje si osmahneme jemně pokrájenou cibuli, kapii a přidáme prohřát sterilovanou kukuřici. Pak přidáme rozmíchaná osolená vejce. Na pánvi promícháme, necháme zlehka zatuhnout a odstavíme - aby se vajíčka zbytečně nevysušila
Brambory ve slupce rozpůlíme napříč, lžičkou vydlabeme a naplníme připravenou vaječnou "nádivkou“ s kukuřicí. Naplněné půlky brambor vložíme do olejem mírně vymazaného pekáčku a skládáme je k sobě tak, aby se nám nepřevracely. Pečeme v troubě při 160 °C asi 20 minut. Pak pekáček vyjmeme, brambory posypeme strouhaným sýrem a necháme je znovu asi 10 minut zapékat
Zapečené brambory s kukuřicí a la Peru podáváme teplé i studené k dobrému pivu, v Peru zvanému "čiča“
Zbylé brambory, které jsme lžičkou vykrojili, použijeme na rychlou večeři pro věčně hladové strávníky. Co takhle jemné francouzské brambory?