Zapečené brambory s kukuřicí a la Peru recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

5 ks vejce
10 ks brambory
1 ks cibule
10 dkg sýr
1/2 ks kapie
5 lžic sterilovaná kukuřice
olej na vymazání

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si vybereme brambory stejné velikosti a dobře je umyjeme, ve slupce je uvaříme. Po změknutí brambor slijeme vodu a necháme brambory vychladnout. Zatím si oloupeme cibuli a nasekáme ji

  2. Připravíme si náplň - na lžíci oleje si osmahneme jemně pokrájenou cibuli, kapii a přidáme prohřát sterilovanou kukuřici. Pak přidáme rozmíchaná osolená vejce. Na pánvi promícháme, necháme zlehka zatuhnout a odstavíme - aby se vajíčka zbytečně nevysušila

  3. Brambory ve slupce rozpůlíme napříč, lžičkou vydlabeme a naplníme připravenou vaječnou "nádivkou“ s kukuřicí. Naplněné půlky brambor vložíme do olejem mírně vymazaného pekáčku a skládáme je k sobě tak, aby se nám nepřevracely. Pečeme v troubě při 160 °C asi 20 minut. Pak pekáček vyjmeme, brambory posypeme strouhaným sýrem a necháme je znovu asi 10 minut zapékat

  4. Zapečené brambory s kukuřicí a la Peru podáváme teplé i studené k dobrému pivu, v Peru zvanému "čiča“

  5. Zbylé brambory, které jsme lžičkou vykrojili, použijeme na rychlou večeři pro věčně hladové strávníky. Co takhle jemné francouzské brambory?


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!