Zapečené brambory s játry recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

3 lžíce olej
sůl
5 kuliček vejce
50 - 100 ml mléko
mletý pepř
1 ks větší cibule
500 g drůbeží játra
1 plechovka sterilovaný hrášek
5 plátků uzený sýr
1 sklenice sterilovaná zelenina
sušený česnek
8 ks středně velké brambory
1 hrst mražené žampiony

Postup přípravy receptu

  1. Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a nakrájíme na plátky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Sterilovanou zeleninu i hrášek scedíme a necháme okapat (použijeme malé plechovky)

  2. Na rozehřátém oleji dozlatova osmahneme cibuli, přidáme játra a orestujeme je. Pak vše poprášíme pepřem i česnekem, promícháme, přidáme žampiony a za občasného míchání spolu opékáme do změknutí. Do směsi přidáme okapanou zeleninu, osolíme, podle chuti přidáme česnek i pepř, promícháme a spolu 5 minut podusíme

  3. Zapékací mísu lehce vytřeme olejem, na dno naskládáme polovinu brambor a lehce je osolíme. Nasypeme játrovou směs, rovnoměrně ji uhladíme a přikryjeme ji zbylými kolečky brambor. Vejce rozšleháme v misce s mlékem, lehce osolíme a nalijeme na brambory

  4. Zapečené brambory s játry vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 25 minut na 175 °C. Pak povrch poklademe plátky uzeného sýru, vrátíme do trouby, krátce zapečeme, troubu vypneme a zapečené brambory s játry necháme ještě 5 - 10 minut v teple dojít

  5. Zapečené brambory s játry ihned podáváme jako hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!