Vepřové plátky s pórkem a jablky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžíce olej
2 lžíce máslo
1 ks cibule
500 g jablko
150 g pórek
1 špetka cukr krupice
1 ks zelená paprika
400 g vepřové maso
0.3 lžičky mletý černý pepř
podle chuti
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Maso očistíme a nakrájíme na plátky, které po okrajích nařízneme. Vepřové maso opepříme a potřeme olejem. Pórek dobře opláchneme a nakrájíme na kolečka. Papriku zbavíme semínek a nakrájíme na nudličky. Jablka oloupeme, rozkrojíme na čtvrtky, zbavíme jadérek a nakrájíme na kostičky.

  2. Máslo rozpustíme v hlubší pánvi, přidáme zeleninu, ovoce a restujeme cca 2 minuty. Poté přiklopíme pokličkou a 10 minut podusíme. Směs ochutíme solí a cukrem.

  3. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Pánev silně rozpálíme a za stálého obracení maso opečeme. Po 2 minutách teplotu snížíme a maso zvolna opékáme. Cibuli přidáme k masu a poslední 3 minuty opékáme spolu s masem. Nakonec vše osolíme.

  4. Vepřové plátky servírujeme se směsí pórku a jablek jako hlavní chod. Nejvhodnější přílohou jsou vařené brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!