Vepřové měšce recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 lžíce máslo
1 ks cibule
3 lžíce kečup
60 g sýr
2 ks párek
3 lžíce olivový olej
2-3 lžíce hladká mouka
4 plátky vepřová plec
100 g sterilované okurky
2 ks vejce natvrdo
podle chuti
sůl
mletá sladká paprika
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Plátky masa rozklepeme do šířky, osolíme je a opepříme. Párky, vejce, sýr a okurky nasekáme najemno. Náplň rozdělíme na plátky masa. Hrubou kuchyňskou nití maso stáhneme do tvaru měšců. Cibuli oloupeme a nasekáme.

  2. V kastrolu rozpálíme máslo s olejem. Vsypeme cibuli a osmažíme ji dozlatova. Vmícháme papriku, necháme krátce zpěnit a zalijeme vroucí vodou. Přidáme masové měšce a dusíme pod poklicí, až změknou. Během dušení měšce obracíme.

  3. Měkké měšce vyjmeme, šťávu vydusíme do tuku a zaprášíme ji moukou. Krátce ji osmahneme a zalijeme trochou vody. Šťávu rozšleháme, ochutíme kečupem a krátce povaříme. Z vepřových měšců odstraníme nitě, prohřejeme je v omáčce a můžeme podávat.

  4. Vepřové měšce podáváme s vařenými brambory a přeléváme je omáčkou. Ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!