Losos s česnekovým máslem recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 4 -5 stroužků česnek 2 špetky sůl 125 g máslo máslo rozmarýn 1/4 lžičky estragon olivový olej mletý černý pepř 1/4 - 1/2 lžičky citronový pepř bylinková sůl losos (filé bez kůže)
Postup Losos s česnekovým máslem
Postup přípravy receptu
-
Lososa opláchneme pod studenou vodou a z obou stran okořeníme - bylinkovou solí, čerstvě nadrceným pepřem a rozmarýnem. Necháme odležet, stačí 1 - 2 hodiny
Máslo vyšleháme společně s prolisovaným česnekem, špetkou soli, citronovým pepřem a estragonem. Po mírném zatuhnutí vytvoříme váleček, který zabalíme do alobalu a dáme do lednice. Česnekové máslo necháme ztuhnout, aby se dobře krájelo
Na nepřilnavou pánev dáme plátek až dva másla, přilijeme olej a lososa za občasného obracení propečeme. Je hotový do 10 minut
Porce lososa rozdělíme na talíře, ke každému kousku ukrojíme 1 - 2 kostky česnekového másla a podáváme s bramborovou přílohou. Na talíř přidáme měsíček citronu.