Losos s česnekovým máslem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

4 -5 stroužků česnek
2 špetky sůl
125 g máslo
máslo
rozmarýn
1/4 lžičky estragon
olivový olej
mletý černý pepř
1/4 - 1/2 lžičky citronový pepř
bylinková sůl
losos (filé bez kůže)

Postup přípravy receptu

  1. Lososa opláchneme pod studenou vodou a z obou stran okořeníme - bylinkovou solí, čerstvě nadrceným pepřem a rozmarýnem. Necháme odležet, stačí 1 - 2 hodiny

  2. Máslo vyšleháme společně s prolisovaným česnekem, špetkou soli, citronovým pepřem a estragonem. Po mírném zatuhnutí vytvoříme váleček, který zabalíme do alobalu a dáme do lednice. Česnekové máslo necháme ztuhnout, aby se dobře krájelo

  3. Na nepřilnavou pánev dáme plátek až dva másla, přilijeme olej a lososa za občasného obracení propečeme. Je hotový do 10 minut

  4. Porce lososa rozdělíme na talíře, ke každému kousku ukrojíme 1 - 2 kostky česnekového másla a podáváme s bramborovou přílohou. Na talíř přidáme měsíček citronu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!