Losos s česnekovou pastou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
sůl
citron
2 lžíce sladká smetana
rozpuštěné máslo
sezamová semínka
300 g losos (kostky)
koření steak chilli a šípek

Postup přípravy receptu

  1. Lososa potřeme rozkrojeným citronem z obou stran

  2. Na marinádu si rozpustíme máslo, vlijeme do mističky a necháme jen trochu zchladnout. Vmícháme oloupaný a prolisovaný česnek, koření na steak s příchutí chilli a šípku. Dobře promícháme

  3. Česnekovou pastou ihned potřeme kostky lososa z obou stran. Musíme pracovat rychle a vše mít připravené, protože máslo rychle tuhne. Necháme stát asi hodinu, aby losos nasákl chuť koření a česneku

  4. Rozpálíme teflonovou pánev a lososa zprudka osmahneme. Trochu podlijeme vodou a na pár minut přikryjeme pokličkou. Lososa obracíme, zakápneme smetanou, posypeme sezamovými semínky a šťávu už necháme jen vysmahnout. Podle chuti ještě můžeme posolit, ale většinou už není třeba

  5. Lososa s česnekovou pastou ihned podáváme. Nejlépe chutná s bramborovou kaší.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!