Losos s hořčicovou omáčkou recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- olej sůl 2 snítky kopr 100 g lučina 1 ks bobkový list 150 g zakysaná smetana 2 lžíce citronová šťáva mletý černý pepř 4 kuličky celý černý pepř 400 g čerstvý losos 1 lžička mletá hořčice
Postup Losos s hořčicovou omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Porce čerstvého lososa zbavíme kůže, omyjeme a osušíme. Osolíme, okyselíme citronovou šťávou a zakápneme olivovým olejem. Necháme půl hodiny odležet. Máslo necháme rozpustit
Na hořčicovou omáčku smícháme lučinu se zakysanou smetanou a mletou hořčicí, osolíme a připepříme
Nyní použijeme napařovací hrnec. Vodu osolíme, přivedeme k varu a vložíme bobkový list, celý pepř a 3 snítky kopru. Necháme 2 minuty povařit a přiložíme napařovací nádobu s lososem. Přikryjeme pokličkou a dusíme v páře asi 10 minut. Záleží na velikosti porcí. Ryba zesvětlá a pustí šťávu. Tak je připravená k podávání
Lososa servírujeme s hořčicovou omáčkou, novým vařeným bramborem a čerstvou zeleninou. Podle chuti pokapeme máslem. Lososa zdobíme čerstvými bylinkami.