Losos s hořčicovou omáčkou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

olej
sůl
2 snítky kopr
100 g lučina
1 ks bobkový list
150 g zakysaná smetana
2 lžíce citronová šťáva
mletý černý pepř
4 kuličky celý černý pepř
400 g čerstvý losos
1 lžička mletá hořčice

Postup přípravy receptu

  1. Porce čerstvého lososa zbavíme kůže, omyjeme a osušíme. Osolíme, okyselíme citronovou šťávou a zakápneme olivovým olejem. Necháme půl hodiny odležet. Máslo necháme rozpustit

  2. Na hořčicovou omáčku smícháme lučinu se zakysanou smetanou a mletou hořčicí, osolíme a připepříme

  3. Nyní použijeme napařovací hrnec. Vodu osolíme, přivedeme k varu a vložíme bobkový list, celý pepř a 3 snítky kopru. Necháme 2 minuty povařit a přiložíme napařovací nádobu s lososem. Přikryjeme pokličkou a dusíme v páře asi 10 minut. Záleží na velikosti porcí. Ryba zesvětlá a pustí šťávu. Tak je připravená k podávání

  4. Lososa servírujeme s hořčicovou omáčkou, novým vařeným bramborem a čerstvou zeleninou. Podle chuti pokapeme máslem. Lososa zdobíme čerstvými bylinkami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!