Vepřové medailonky s kari rýží recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

4 lžíce olej
sůl
1 lžíce solamyl
4 porce rýže
mletý pepř
2 lžíce kari koření
1 lžíce mletý kmín
500 g vepřová kýta
200 ml silný masový vývar
1 lžíce mleté sušené houby

Postup přípravy receptu

  1. Vepřovou kýtu omyjeme, osušíme a nakrájíme na medailonky. Podle chuti osolíme, opepříme a na oleji zprudka opečeme. Vepřové medailonky podlijeme masovým vývarem, přidáme kmín, mleté žampiony a necháme asi 10 minut dusit

  2. Ať připravujeme rýži jakkoliv - ve varných sáčcích, vařenou, pečenou - do vody rozmícháme 2 lžíce indického kari koření. Poté rýži připravíme podle svého receptu

  3. Solamyl rozmícháme v 1 dl studené vody a vlijeme k masu. Ještě asi minutu povaříme a můžeme podávat

  4. Vepřové medailonky s kari rýží podáváme jako hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!