Vepřové medailonky s anglickou slaninou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 kelímek zakysaná smetana
podle chuti
česnek
sůl
rajský protlak
podle potřeby
klobása
anglická slanina
vepřová panenka
paprikový lusk

Postup přípravy receptu

  1. Do očištěné panenské pečeně prořízneme po celé délce otvor, do kterého vsuneme klobásu.

  2. Česnek oloupeme. Očištěné paprikové lusky nakrájíme na nudličky.

  3. Potom z masa nakrájíme kolečka asi 1,5 cm široké, posolíme, potřeme česnekem a každý díl zabalíme do slabého plátku slaniny. Takto připravené vepřové maso necháme hodinu až dvě v ledničce odležet.

  4. Poté vepřové medailonky pečeme zvolna po obou stranách na rozpáleném tuku. Do výpeku dáme paprikové lusky nakrájené na nudličky a pod pokličkou dusíme do poloměkka, přidáme rajský protlak.

  5. Před podáváním promícháme směs se zakysanou smetanou.

  6. Vepřové medailonky klademe na talíře a poléváme připraveným výpekem. Jako přílohu volíme brambory nebo hranolky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!