Italská rajčata plněná rýží recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
3 stroužky česnek
sůl
1 svazeček petrželka
5 ks brambory
1 lžička majoránka
4 ks rajče
2 hrnky rýže
1 svazeček bazalka
olivový olej
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Dřív než začneme, dáme do jedné misky rýži a zalijeme ji studenou vodou. Necháme ji 30 minut ustát. Velká a zralá rajčata omyjeme, seřízneme vršek a dužinu vydlabeme kávovou lžičkou

  2. Česnek, petrželku a bazalku nasekáme a dáme do mísy. Přidáme lžičku majoránky, nasekanou rajčatovou dužinu a okapanou rýži. Směs zakapeme trochou olivového oleje, osolíme, opepříme a necháme asi 20 minut odležet. Pak náplní plníme rajčata a přikryjeme je zpátky seříznutým vrškem

  3. Velké brambory očistíme a nakrájíme. Pekáč vymastíme olejem, rozprostřeme brambory, osolíme, opepříme a mezi ně vložíme rajčata. Jestli chceme, můžeme k bramborám přidat 3 stroužky česneku se slupkou, které jen propíchneme vidličkou. Italská rajčata plněná rýží dáme do trouby předehřáté na 180 °C a pečeme asi 30 - 40 minut

  4. Italská rajčata plněná rýží podáváme teplá i studená.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!