Vepřové maso zapečené s brambory ala Živánská recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
5 - 6 plátků máslo
8 ks brambory
2 ks cibule
voda
vegeta
grilovací koření
mletý kmín
800 g vepřové maso
mletá sladká paprika
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové maso (použila jsem kýtu) omyjeme a nakrájíme na tenčí plátky. Pokud jsou plátky velké, ještě je nakrájíme na půlky na velikost malých medailónků. Maso můžeme trochu naklepat. Z obou stran maso osolíme a opepříme a uložíme do pekáče. Na maso dále přidáme vegetu, mletý kmín, mletou sladkou papriku a grilovací koření. Vše podle chuti

  2. Velké cibule oloupeme a nakrájíme na půl kolečka. Rovnoměrně ji rozložíme na maso

  3. Větší brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na tenčí kolečka. Takto nakrájené brambory uložíme na maso s cibulí tak, aby bylo vše dobře zakryto. Brambory osolíme a podle chuti přidáme vegetu, mletý kmín, mletou červenou papriku a grilovací koření. Na brambory rozložíme plátky másla. Vše ještě podlijeme vodou

  4. Vepřové maso pečeme v předehřáté troubě na asi 200 - 220 °C přibližně 90 - 105 minut, dokud nebude maso měkké. Podle potřeby průběžně podléváme vodou

  5. Vepřové maso zapečené s brambory ala Živánská podáváme teplé s kyselými okurkami nebo zeleninovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!