Vepřové maso v zelí recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sádlo
1 ks větší cibule
20 dkg oravská slanina
25 dkg ostravská klobása
1 sklenice sterilované zelí
40 dkg vepřový bůček nebo krkovička
podle chuti
sůl
cukr moučka
drcený kmín
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Sádlo rozehřejeme a dáme na něj opéci najemno nakrájenou cibuli dozlatova. Na cibulku dáme rozškvařit na kostičky nakrájenou oravskou slaninu, potom přidáme nakrájené vepřové maso, nejlépe bůček nebo krkovičku. Po zhnědnutí přidáme nakrájenou klobásu, osolíme, okmínujeme a trochu opepříme. Až se vydusí šťáva, kterou pustí maso, podlijeme vodou a 10 až 15 minut dusíme pod pokličkou.

  2. Zelí překrájíme a přidáme do masové směsi. Podle potřeby podlijeme vodou a trochu přisladíme. Dusíme opět 10 -15 minut, než se odpaří tekutina.

  3. Vepřové maso v zelí podáváme s chlebem nebo bramborovým knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!