Vepřové maso v zelí recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sádlo 1 ks větší cibule 20 dkg oravská slanina 25 dkg ostravská klobása 1 sklenice sterilované zelí 40 dkg vepřový bůček nebo krkovička podle chuti sůl cukr moučka drcený kmín mletý černý pepř
Postup Vepřové maso v zelí recept
Postup přípravy receptu
-
Sádlo rozehřejeme a dáme na něj opéci najemno nakrájenou cibuli dozlatova. Na cibulku dáme rozškvařit na kostičky nakrájenou oravskou slaninu, potom přidáme nakrájené vepřové maso, nejlépe bůček nebo krkovičku. Po zhnědnutí přidáme nakrájenou klobásu, osolíme, okmínujeme a trochu opepříme. Až se vydusí šťáva, kterou pustí maso, podlijeme vodou a 10 až 15 minut dusíme pod pokličkou.
Zelí překrájíme a přidáme do masové směsi. Podle potřeby podlijeme vodou a trochu přisladíme. Dusíme opět 10 -15 minut, než se odpaří tekutina.
Vepřové maso v zelí podáváme s chlebem nebo bramborovým knedlíkem.