Červené curry s kachnou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

cukr
česnek
česnek
sůl
sůl
šalotka
anýz
kuřecí vývar
bílý pepř
bílý pepř
sójová omáčka
rybí omáčka
rostlinný olej
rostlinný olej
římský kmín
palmový cukr
drůbeží vývar
kokosové mléko
500 g kachní prsa
kokosový krém
500 g jasmínová rýže
červená kari pasta
citronová tráva
thajská bazalka
koriandrová semínka
koriandrová semínka
červené chilli papričky
kůra z limetky
krevetová pasta
liči (Litchi)
kafírové listy
thajský lilek
list pandanu
sušené chilli červené dlouhé
galangan
koriandr kořen
koriandrový kořen

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si připravíme kari pastu: sušené chilli papričky povaříme 10 minut ve vroucí vodě a poté je zcedíme a osušíme

  2. Koriandrová semínka a kmín orestujeme v pánvi na sucho. V hmoždíři roztlučeme chilli papričky, kůru z limetky a sůl

  3. Přidáme kmín, koriandrová semínka, citronovou trávu, česnek, kafirový list, koriandrový kořen, bílý pepř, šalotku galangan a dále tlučeme do jemné pasty. Přidáme krevetovou pastu a dobře promícháme. Všechny ingredience na marinádu smícháme v míse dohromady

  4. Kachní prsa obalíme v marinadě a necháme minimálně 1 hodinu odpočinout. Poté kachnu opečeme na grilu, nejdříve na kůži a poté dopečeme na druhé straně

  5. Kari pastu orestujeme v pánvi na oleji asi 2 minuty, přidáme kafírové listy. Pak vmícháme kokosový krém a mléko, palmový cukr a rybí omáčku. Vaříme 5 minut, potom přisypeme lilek, lichi a povaříme další 3 minuty. Nakonec přidáme pečenou kachnu nakrájenou na plátky a thajskou bazalku

  6. Červené curry s kachnou podáváme s jasmínovou rýží

  7. Zdroj: iPrima.cz - Rozpal to, šéfe!


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!