Červená zelná polévka recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

1 - 2 lžíce olej
sůl
1 ks cibule
voda
3 - 4 ks mrkev
bobkový list
1 balíček červené zelí
mletý pepř
hladká mouka
1 kelímek zakysaná smetana
1 kelímek smetana ke šlehání
zelená petrželka
mletý kmín
1 lžíce mletá sladká paprika
polévkové koření

Postup přípravy receptu

  1. Na troše oleje zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme mletou papriku, na kolečka nakrájenou mrkev a promícháme. Po chvíli přidáme překrájené červené zelí, zalijeme vodou, osolíme, opepříme, okmínujeme, přidáme bobkový list a pod pokličkou vaříme do změknutí

  2. Do téměř hotové polévky vmícháme kelímek zakysané smetany a smetany ke šlehání. Dochutíme polévkovým kořením a podle potřeby ještě jinak okořeníme. Nezapomeneme přidat zelenou petrželku

  3. Červenou zelnou polévku dáme na talíře a podáváme. Je dobrá s čerstvým chlebem klidně i jako hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!