Červená velikonoční vejce recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

1 lžička cukr
sůl
6 ks vejce
250 ml ocet
1 ks cibule
2 - 3 lžíce majonéza
1 lžíce hořčice
300 ml voda
1 ks červená řepa
mletý černý pepř
čerstvá pažitka
100 g sýr Kiri

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si připravíme nálev. Červenou řepu a cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. V kastrole promícháme vodu s octem, cukrem, solí a pepřem. Pak přidáme kolečka řepy a cibule a vše zvolna vaříme při mírné teplotě asi 30 minut. Hotový nálev přecedíme a necháme zchladnout

  2. Mezitím uvaříme vejce natvrdo a vychladlá je oloupeme. Pak vejce vložíme do vlažného nálevu, tak aby byla zcela ponořená. V nálevu necháme velikonoční vejce asi 30 minut barvit

  3. Obarvená vejce podélně rozřízneme. Žloutky, sýr, hořčici a majonézu vymícháme dohladka. Pak směs ochutíme solí, mletým pepřem a usekanou pažitkou. Takto připravenou náplní zdobíme půlky obarvených bílků, které necháme asi 20 minut odležet v chladu

  4. Červená plněná velikonoční vejce podáváme na listech salátu. Výborně chutnají s celozrnným pečivem nebo toastem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!