Vepřové maso po švýcarsku recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 ks cibule smetana 7 dkg sádlo 2 ks rajče 25 dkg špagety 2 dkg hladká mouka 1 lžíce mletá sladká paprika 70 dkg vepřová krkovice podle chuti sůl na ozdobu 25 dkg ementál 45%
Postup Vepřové maso po švýcarsku recept
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na malé kostičky. Sýr nastrouháme.
V kastrole na sádle osmahneme drobně nakrájenou cibuli dorůžova, zalijeme vodou, přidáme maso, sůl, mletou sladkou papriku, přiklopíme a dusíme téměř doměkka.
Mezitím spaříme, oloupeme a překrájíme rajčata. Rajčata přidáme k masu. Smetanu s moukou rozmícháme, vlijeme k masu a povaříme.
Špagety uvaříme podle návodu na obalu v osolené vodě. Potom je scedíme a necháme okapat.
Z uvařených špaget utvoříme na talíři věnec, do jeho středu navršíme vepřové maso po švýcarsku a posypeme strouhaným ementálem. Vepřové maso po švýcarsku ihned podáváme.