Vepřové maso po švýcarsku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks cibule
smetana
7 dkg sádlo
2 ks rajče
25 dkg špagety
2 dkg hladká mouka
1 lžíce mletá sladká paprika
70 dkg vepřová krkovice
podle chuti
sůl
na ozdobu
25 dkg ementál 45%

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na malé kostičky. Sýr nastrouháme.

  2. V kastrole na sádle osmahneme drobně nakrájenou cibuli dorůžova, zalijeme vodou, přidáme maso, sůl, mletou sladkou papriku, přiklopíme a dusíme téměř doměkka.

  3. Mezitím spaříme, oloupeme a překrájíme rajčata. Rajčata přidáme k masu. Smetanu s moukou rozmícháme, vlijeme k masu a povaříme.

  4. Špagety uvaříme podle návodu na obalu v osolené vodě. Potom je scedíme a necháme okapat.

  5. Z uvařených špaget utvoříme na talíři věnec, do jeho středu navršíme vepřové maso po švýcarsku a posypeme strouhaným ementálem. Vepřové maso po švýcarsku ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!