Meruňkový jogurtový tác recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

3 ks vejce
4 lžíce máslo
1 ks prášek do pečiva
1 l meruňky
0,5 hrnků cukr moučka
20 dkg cukr moučka
1 hrnek hrubá mouka
20 dkg polohrubá mouka
tuk na vymazání
1 ks bílý jogurt
mouka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Vypeckujeme meruňky a nakrájíme je na menší kousky

  2. Rukou v misce prohněteme hrubou mouku s cukrem a máslem na posypku. Vejce vyšleháme s cukrem pomocí ručního mixéru. Přidáme velký jogurt a mouku s práškem do pečiva, jemně zamícháme. Směs nalijeme na vymazaný a vysypaný plech, poklademe ovocem a na povrch moučníku nasypeme posypku. Můžeme využít jakékoliv ovoce, i zmražené nebo zavařené

  3. Meruňkový jogurtový tác pečeme v troubě na 160 - 180 °C, dokud povrch nezrůžoví

  4. Meruňkový jogurtový tác necháme vychladnout, nakrájíme a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!