Vepřové Madeira recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

- - olej
- - sůl
- - máslo
1 ks cibule
150 ml smetana
175 g žampióny
1 lžíce mouka hladká
- - pepř mletý
75 ml madeira
300 ml vývar drůbeží
1 lžíce paprika mletá
1 ks paprika červená
1 lžíce protlak rajčatový
750 g kýta vepřová

Postup přípravy receptu

  1. Plátky vepřového naklepeme, osolíme, opepříme a opečeme po obou stranách, potom vyjmeme. Na tuku osmahneme cibuli, zaprášíme moukou, osmahneme, přidáme papriku a zalijeme vývarem. Pořádně rozšleháme a vaříme asi 2 minuty, přilijeme madeiru, nakrájené žampióny(nejlépe celé malinké), protlak a povaříme. Do této omáčky vložíme maso a společně dusíme asi 20 minut. Nakonec přidáme smetanu, dokořeníme a podáváme s bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!