Grilovaný mořský pstruh recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
citron
1 dl olivový olej
mletý bílý pepř
1 lžička worchestrová omáčka
800 g mražený holandský pstruh - stříbrňák
1/2 lžičky grilovací rybí koření

Postup přípravy receptu

  1. Mražené pstruhy vyjmeme z obalu, omyjeme pod studenou vodou a osolíme. Necháme rozmrazit. Citron řádně omyjeme a nakrájíme na plátky. Na potření smícháme grilovací koření na ryby s olejem a worchestrem

  2. Rozmražené ryby očistíme, řádně osušíme a potřeme směsí oleje s kořením a podle potřeby dosolíme. Dutinu břišní vyplníme plátky citronu a pstruhy zvolna grilujeme, za častého potírání, z obou stran dorůžova

  3. Grilované mořské pstruhy podáváme s čerstvou nebo grilovanou zeleninou, vařeným bramborem, případně pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!